lørdag 17. oktober 2009

Med barn i puddersnøNå åpner norske skianlegg, melder VG. Ønsker du å dra enda lenger er det også på tide å bestille.

Har du vært på skiferie i alpene før du fikk barn og lengter tilbake til solen og puddersnøen, eller er du en av dem som alltid hadde lyst til å dra, men ikke kom deg avsted. Nå har du blitt innhentet av bleieskift, trassalder og lekselesing. Ta det med ro, det er ikke for seint. Om dere velger det riktige reisemålet kan dere kanskje få den beste skiferien dere noen gang har hatt.

Vi har snakket med Peter Johnson i Alpereiser for å høre hvilken reisemål han kan anbefale og hva man bør tenke på når man skal reiser på skiferie med barna.

Det viktigste man bør tenke på, særlig om man reiser med små barn, er at ungene ikke orker å stå på ski hele dagen. Det bør derfor finnes andre aktiviteter de kan holde på med. Svømmebasseng på hotellet og lekerom der de kan treffe andre barn er populært.

Det kan være en god ide å reise til en destinasjon hvor du vet at det reiser mange andre skandinaver. Ungene snakker jo ikke tysk eller engelsk og foretrekker å bli kjent med skandinaviske barn.

Tenk også på om det finnes skikurstilbud som er tilpasset barn, og om det er godt tilrettelagt for barn i løypene både med heisfasiliteter og servering. I følge Johnson er Østerrike det beste landet for det sistnevnte. Her finner du ofte en serveringsstue med egen barnemeny.

Det er også lurt å velge en destinasjon som ikke ligger langt fra flyplassen for å kutte ned den kjedelige busstransferen til og fra hotellet. Barna forventer jo å være framme når flyet lander.

Man bør også vurdere å spandere litt ekstra på hotellet for å få det mest mulig praktisk og komfortabelt. Vurder om dere skal slå til med halvpensjon, da slipper dere å stresse ut for å spise hver kveld – noe som stort sett koster like mye – og familien får konsentrert seg mer om å stå på ski og være sammen.

Peter Johnsons, som selv har barn i ulik alder, syntes Bad Gastein er det klart beste stedet å reise til . Her er det gode hoteller med mye tilbud til ungene.

”Dette er den eneste destinasjonen der vi har egen barneklubb, Kids Club og her finnes det også en ungdomsklubb, Club Krampus,” forteller Johnson. I Bad Gastein finne det også skandinaviskspråklige skiguider og kurs som er tilrettelagt for barn. Her kan man også få barnevakt dersom mor og far får lyst til å gjennoppleve ungdommens uendelig lange og fredelige skiturer.

Andre gode steder i alpene for barn
Verbier
Champoluc
Saalbach

Ting å tenke på
Skal vi ha halvpensjon?
Er det svømmebasseng på hotellet?
Kort transfer fra flyplassen
Barnevennlige skikurs

Ta med
For de minste barn bør man kanskje ha med en kjøresele til bruk i bakken.
Lett, men varmt undertøy.
Hjelm er en selvfølge.
Vurder å leie utstyr til barn fremfor å ta med egent. Da får dere det enklere ved innsjekking og transfer.