mandag 12. juli 2010

Sommer i Danmark


Mange har for lenge siden bestilt årets Danmarkstur. Det har de helt sikkert spart mye penger på. Alle de fire fergeselskapene som seiler mellom Norge og Danmark har forskjellige prisklasser på samme reise. De billigste turene blir solgt først. På mange av de populære avgangene er billigturene nå utsolgt og en barnefamilier i egen bil må ut med noen sure tusenlapper ekstra. Også de billigste sommerhusene og hotellrommene begynner å bli utsolgt. Men ta det rolig. Det finnes fortsatt muligheter for den som er fleksibel i ferien.

Spar penger til Danmark
1) Husk å sjekke alle selskapene og alle havner. En familie i Oslo kan for eksempel spare på å ta ferga fra Gøteborg.

2) Reis utenom sommerferien. Om dere vil dra virkelig billig til Danmark, så ta barna fri en ekstra uke i slutten av August. Da er som regel været på sitt beste og alt fra sommerhus til fergeturer er mye billigere.

3) Unngå helger. Hos noen sommehusutleiere kan dere søke på sommehus som ikke har overtakelse i helgene. Disse husene kan koste mer, men det dere sparer på ferge kan være mye. Om dere bor på hotell eller campingplass er dere mer fri til å velge når dere skal reise.

4) Prøv en pakke. Er Legoland hovedmålet? Eller skal dere på en kort Danmarkstur, og de ordinære billigbillettene er utsolgt? Sjansene er faktisk store for at det er gunstigere å bestille en full pakke gjennom rederiet eller et reisebyrå. Muligens kan det i enkelte tilfeller lønne seg med en Legolandpakke, selv om dere ikke benytter Legolandbillettene i det hele tatt. Så kan dere jo glede en intetanende familie med å gi bort Legolandbilettene på båten over. Etter vår mening har Color Line og Stena Line de beste Legolandpakkene. Color Line er billigst men Stena Line har best innhold.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar