mandag 12. oktober 2009

En reise i Astrid Lingrens bøker



De aller fleste av dagens mødre og fedre kjenner Astrid Lindgrens verden gjennom bøker og tv fra oppveksten. Etter hvert har mange av oss også fått med seg at det finnes en fornøyelsespark som heter Astrid Lindgrens Värd på den andre siden av grensen. Denne har familien Hansen vært og testet ut.

Astrid Lingrens Värden liger i Småland, nærmere bestemt i Vimmerby, som var Astrid Lingrens hjemby. Her vokste hun opp og fikk inspirasjon til mange av sine berømte karakterer og fortellinger. Den sjarmerende lille byen med sine gamle gater, er i seg selv verdt et besøk, men for de aller flest er det et sted å overnatte mens man besøker temaparken i utkanten av byen.

Vi, som er en alenemor med to barn på 3 og 12 år, valgte å bruke en helg i Vimmerby og fikk derfor muligheten til å være to hele dager i parken. Det kan behøves for her foregår det veldig mye på en gang og det er bortimot umulig å få med seg det hele på en dag. Nå er det slettes ikke sikkert det er noe poeng å få med seg absolutt alt heller. Parken er bygget opp som et eneste stort friluftsteater og hele moroa består i å rusle rundt og la seg overraske av de små og store scenene som utspiller seg mellom skuespillerne i parken. Det foregår alt fra større oppsetninger i fargerike og vakre kulisser til mindre mer tilfeldige scener mellom de ulike karakterene fra Atrid Lindgrens univers som befolker parken til en hver tid. Etter vår mening er det hele veldig fantasifullt og sjarmerende gjort, skuespillerne holder høy kvalitet, men har likevel den folkelige nærheten til sitt publikum som er helt nødvendig for at konseptet skal fungere.

Også matserveringen i parken er spennende og fantasifullt vevd inn i parkens tema, man kan kjøpe godter i Pippis godtebutikk eller spise en stor og næringsrik lunsj  basert på smålandsk husmannskost i Linas Kök. Kanskje er prisene litt høye i forhold til det svenske prisnivået ellers, men for oss som kommer fra Norge er det ikke dyrt å spise i parken.
 Som dere kanskje skjønner er ikke Astrid Lindgrens verden et sted for stor fart og høye sving. Altså ikke et tivoli med tradisjonelle attraksjoner. Men det er det ingen som savner. Parken har underholdning og moro i massevis også for de eldste barna.

Ungene mine elsket Astrid Lindgrens Verden og vi kommer garantert til å dra ditt igjen. Det burde dere også gjøre.

På deres besøk i Småland bør dere også kjøre innom, gården Katthult hvor Emil filmene ble spilt inn og besøke den virkelige Bråkemakergata, alt i kort kjørelengde fra Vimmerby.
Karakter: 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar