mandag 12. oktober 2009

London med barn - tips på reisen


London er så full av spennende opplevelser for voksne og barn at vi bare kan gi en kort oversikt over noen av godbitene. Bruk det til å planlegge en fantastisk Londontur med familien, men husk at det kan være vel så spennende å bare legge ut på egenhånd uten alt for mange planer, ta undergrunden, kjør londonbusser eller finn dere en ledig plass i de mange grønne parkene.

The Tower of London
Kronjuveler, blodig død, mørkt fengsel, festning, kruttårn. The Tower of London har alt som skal til for å sette barnas fantasi i sving. Sett gjerne av en dag her dersom dere har barn i den rette alderen.

St. Paul's-katedral
Fra toppen av denne katedralen som er tegnet av den berømte arkitekten Christopher Wren kan barna se utover store deler av London. På veien opp må dere få med dere the Wispering Gallery under det digre kuppellen. Lydbølgene følger kuppeltaket rundt hele bygningen og det er faktisk mulig å høre når noen hvisker på den andre siden av kirken.

Museum of London
Om barna dine ikke er interessert i historie er det en fare for at de blir det etter et besøk i Museum of London Her kan dere se 2000 år gamle hodeskaller fra en tid hvor London var en romerske provinsby. Det sies at skallene er hugget av hode på londonnerene av den hevntørstige og sørgende Dronning Boudica. Spennede er det også med gassmasker utformet som Mickey Mus som småbarna i London brukte under angrepene mot byen i andre verdenskrig. Få også med dere rekonstruksjonen av Newgatefengslet med originale dører.

Hyde Park
Lei en robåt eller en pedalbåt og plask fredelig rundt på the Serpentine. Denne kunstige innsjøen er også en av de få stedene i London hvor dere kan bade. Det finnes et badeanlegg med garderober og småbarnsbasseng i tilknytning til innsjøen som kalles Lido. Et yppelig sted å slappe av for voksne og barn. Mellom Edinburgh and Rutland Gates ligger en diger lekepalsse med et enormt stort klatrestativ.

Kensington Gardens
I Kensington Gardens finner dere En statue av Peter Pan i nydelige omgivelser med fontener og statuer rundt en italiensk hage. Diana, Princess of Wales Memorial Playground er kanskeje en av de beste i byen. Her finnes også en gammeldags karusell. På den runde innsjøen kan dere se voksne og barn som seiler med modellbåter. I Hyde Park & Kensington Stables kan barn over seks år leie hester med instruktør og ri gjennom parken. Ring for å reservere time: 020 7723 2813 (Hyde Park) eller 020 75892299 (Kensington).

For lekelystene
Hamleys i Regentstreet er kanskje ikke lenger Europas største lekebutikk, men den er fortsatt stor nok til å imponere, utstillingene er flotte og fremdeles kan barna finne mange leker her som de ikke får kjøpt hjemme i Norge.

Regent's Park
Dette er en stor åpen park som er ideell for piknik eller bare å slappe av fra storbyens mas og tjas. Dett er et utendørsteater her som av og til viser teater eller musikaler for barn. Her er det også lekplasser og utleiebåter dere kan plaske rundt med.

London Zoo
Dette er en meget godt tilrettelagt dyrehage, med lange tradisjoner, som i dag fremstår som forholdsvis moderne, både når det gjelder presentasjon og dyrehold. Parken er også kjent for scenen med den snakkende slangen i Harry Potter. The London Waterbus er en fin måte å komme seg til dyrehagen på. Med en kombinasjonsbillett får dere både se dyr og kjørt båt på Regent’s Canal.

Madame Tussaud's
Skal dere en gang se et av Madame Tousauds vokskabinetter er det originale i London selvsagt det rette stedet å gjøre det. Skrekkabinettet er for barn med sterk mage.

Sherlock Holmes Museum
Dette museet ligger på 221 Bakerstreet og inneholder blant annet et fullt innredet Sherlock Holmes arbeidsrom. En statue av mesterdetektiven ser dere ved Bakerstreet stasjon.

Tips til andre aktiviteter
En kjapp måte å komme seg fra London Eye til Tower of London er å ta en båttur på Tamsen da får dere en sightseeing på kjøpet. Med et dagskort kan dere gå av og på som dere ønsker.          
For store barn er en musikal et uforglemmelig minne.
Om barna deres forstår i det minste litt engelsk anbefales Shakespeare 4 Kidz. Denne teatergruppen har spesialisert seg på å fremføre blant annet Romeo og Juliet og en midtsommernatts drøm for barn.
Kjøp et London pass dersom dere skal se mange attraksjoner. Da kan dere spare penger og slipper kø. Kan for eksempel brukes på Tower of London.

Turer utenfor London
Legoland i Windsdor minner til forveksling på Legoland i Danmark. Det er bare nyere. Aktivitetene er ellers nesten de samme. Men dette er en fin avveksling for ungene etter dager med hard sightseeing i byen.
Med det samme dere er i Windsor bør dere få med dere det storslagneWindsor Castle. Dette har vært kongebolig i England siden William Erobrerens dager. Mest artig for ungene er kanskje Dronning Margretes dukkehus. Her finnes det kronjuveler i miniatyr, en mini Rolls Roys, spisebord med sølvtøy og bøker av Rudyar Kipling, han med jungelboken, skrevet spesielt for dukkehuset. Det er vaktskifte på slottet om sommeren klokka 11.00 untatt om søndager.
Om dere har virkelig god tid kan dere legge turen innom kostskolen Eton College for et glims av hvordan Englands mest privilegerte barn har det på skolen.

På VG-nett kan du lese en artikkel om å reise til London med barn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar