mandag 12. oktober 2009

Spruten står på Bø Sommarland



Familien Halvorsen, som er to voksne og to barn, har vært på Bø Sommarland for første gang. Vel, pappa var riktignok der en gang som ungdom og mistet badebuksa i bunnen av supersurfern, men det er en helt annen historie som involverer hylende ungjenter og dyp rødming. Desuten var det jo i gamle dager før attraksjoner som Mot i brøstet og Halfpipen så dagens lys. Altså før Bø Sommarland ble et virkelig digert vannland i nordisk sammenheng.


Godt norsk
Bø Sommarland har en spektakulær beliggenhet innrammet av storslått natur. Ulempen er at parken ligger litt utenfor allfarvei som for de fleste betyr en ganske drøy kjøretur med barna før man kommer fram. Foredelen er at parken ikke blir så overfyllt av folk som den garantert ville blitt om den lå i nærmere en stor by. Bø Sommarland er ingen stor park men kunne muligens vært ennå mer kompakt enn den er i dag. Særlig virker den lange turen fra hovedinngangen og opp til de første virkelige attraksjonene unødvendig. Når det er sagt. Det er trivelige omgivelser og spasere i og de minste ungene vil elske å ta seg rundt med det lokale minitoget. Bø skal også ha et stort pluss for gode norske navn på de aller fleste attraksjonene.

Attraksjonene
Bø er først og fremst et vannland. Her finnes det noen klatrestativer som overgår de på den gjennomsnittlige lekeplassen i byen, Tarsanløypa er også gøyal, men ikke noe å kjøre to og en halv time for. Nei, det er vannattraksjonen som får folk til å komme til Bø. Og her skuffer parken på ingen måte. De store attraksjonen som Sommerlandelva, Mot i Brøstet, Halfpipen, Magasuget og Jettegryta, bare for å nevne noen, er hver på sin måte fantastisk gode vannrutsjebaner som ikke står tilbake for noe av det du kan finne ved de store turistbyene i syden.

For de største barna
For barn over 1,20 som er sammen med voksne er Bø Sommarland et eldorado av andrenalinpumpende plasketurer. De som er over 1,40 kan i tillegg til at de har enerett på Magasuget og Sentrifuga kjøre alle de andre attraksjonene helt alene.

For de minste barna
For de som er under 1,20 er utvalget av attraksjoner litt spinkelt. Vi savnet først og fremst noe mer originalt og spennende ens sjøormen Sjur for de midt i mellom. De minste barna kan uten tvil tilbringe en hel dag i barnebasengene uten å kjede seg. Men det kan bli litt tamt for en femåring på 115 centimeter, særlig om han stadig får høre om alle de utrolige morsomme turene storesøster har tatt.

Sikkerhet
I Bø måler de ikke ungene med millimetermål slik som de for eksempel gjør på Tusenfryd. Dette kan kanskje virke fornuftig, det er jo først og fremst barnas svømmedyktighet som avgjør hvor sikre de er på de forskjellige turene og det kan jo ikke avgjøres ved å måle dem. En svømmedyktig syvåring på 1,19 er jo tryggere i halfpipen enn en seksåring på 1,20 som ikke kan svømme. Vaktene er derfor til en viss grad avhengige av å stole på mor og far.

Sevice og stemning
Servicen på Bø Sommarland er god men ikke påtrengende. Underholdningen som besto av en spøkefull tryllekunstner var svært morsom.

Køer
Dette er noe av det som er fint på Bø. Bortsett fra de aller varmeste og fineste sommerdagene i fellesferien står du aldri lenge i kø. Det er god plass over alt og lite stress.

Mat og drikke
Serveringstilbudet på Bø Sommarland er av den enkle sorten. Gatekjøkkenmat som du blir mett av og ikke noe mer. Men når du går i badebuksa stort sett hele dagen, så vil du ikke ha noe annet.

Totalinntrykk
Man drar på Bø først og fremst for å kjøre vannsklier her innfrir Bø så det spruter og skvetter. Dette er et vannland som er i en særklasse i Norge, men kanskje aller mest for de store barna.
Karakter av seks smilefjes totalt: 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar