mandag 12. oktober 2009

Stockholm med barn



Det som slår deg når du kommer til Stockholm med små barn er hvor utrolig gode svenskene er til å tilrettelegge for barn på hoteller, restauranter og museer. Å reise med barn til Stockholm er som en lek, både for barn og voksne. I tillegg til å være godt tilrettelagt er det også en masse interessante aktiviteter i byen som egner seg for hele familien. Så skal dere på en enkel og stessfri tur er Stockholm kanskje stedet for dere.

Vasaskipet
Den dramatiske historien om hvordan det storslagene regalskipet Vasa sank på jomfruturen i Stockholms havn i 1632 er en utrolig spennende historie for barn nær sagt i alle aldre. På Vasamuseet er denne historien også svært dramatisk fortalt. Etter min mening er dette museet et av de mest spennende og barnevennlige historiske museer i hele europa. Har du med barn over tre år til Stockholm er det et must.

Gröna Lund
Sveriges mest tradisjonsrike tivoli mangler litt av storbror i Københavns gjennomførte sjarm, men er til gjengjeld en svært kompakt fornøyelsespark med en flott beliggenhet i sjøkanten og mange klassiske tivoliattraksjoner. Gröna Lund holder mål.

Skansen
For oss nordmenn er Skansen mest kjent for allsang. I virkeligheten er det et digert utendørs museum og forlystelses park med en masse ulike aspekter. Her finnes det blant annet en dyrehage både for de store og de små. På skansen finner dere også et akvarium med masse dyreliv under vann.

Junibakken
For dere som ikke tar turen til Astrid Lindgrens Verden i småland, erJunibakken i Stockholm et noe mindre men godt alternativ. Her er det skuespill og sang fra Astrid Lindgrens folkekjære bøker.

Gamla Stan
For barn som går på skolen er en spasertur i Gamla Stan spennende. Det er som å ta et skritt tilbake i tiden og føle historien på kroppen. Få med dere slottet, det noske ministerhotellet fra unionstiden og kanskje noe å drikke på verdens etter sigende eldste eksisterende restaurant: Den Gyldene Freden. Ta gjerne en byvandring med barn som er store nok til å forstå svensk. Barn i alle aldre vil kunne finne noe i de mange suvenirbutikkene. I Västerlånggatan nær slottet finner du en lekebutikk som selger antikke og gammeldagse leker.

Båttur
Stockholm kalles ikke Nordens Venezia helt uten grunn. Byen er forbunnet med sjøen på en måte en byplanlegger i Oslo bare kan drømme om å få til. Med en båttur i havna kan du se store deler av byen. Familien kan velge mellom en rolig båt sammen med masse turister eller en mer aktionfylt tur i deres egen RIB-båt. (Les mer om dette i VG.) Vil dere ha mer svensk kultur eller saltkråkanstemning er det bare å hoppe på en av de mange båtene ut i Stockholms skjærgård. Et eventyr for hele familien.

BildeWikipedia


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar