tirsdag 13. oktober 2009

Colosseum og Forum Romanum med barn


Dette er kanskje Romas mest berømte severdighet. Colosseum er spennende også for barna. Her kan de virkelig leve seg inn i historien, med løver og gladiatorkamper. Det er en god ide å bruke litt tid på forhånd til å bla i bildebøker og snakke litt om historien bak Colosseum.

Finn et rolig sted og slappe av etterpå
Etter å ha besøkt Colosseum kan dere rusle sydover langs Via Claudia til Piazza Celimontana. Her er en stor lekeplass hvor det passer yppelig med en rast for de minste etter mange inntrykk. Litt lenger oppe i bakken ligger Parco Giochi som er ideell for picnic. Her kan dere ri på ponnier.

Fortsett sightseeingen
Om ungene heller orker mer trasking og mer sus av historie, som Roma jo er full av, bør dere ta dere en tur rett over gata fra Colosseum og gå inn på det gamle romerske torget Forum Romanum. Her kan dere leke at dere er romere og spankulere blant ruinene etter bad og storslåtte offentlige byggninger.
Barna vil like Trajans søyle på Trajans forum med fantastisk detaljerte motiver fra Keiser Trajans krigføring.
En annen gøyal greie for litt større barn er å melde seg på som gladiator for en dag. Sjekk her.
På høyden Palatine over forum hvor legenden skal ha det til at Romulus grunnla byen, kan dere se godt bevart ruiner etter romerske rikmannsvillaer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar