tirsdag 13. oktober 2009

Reisehåndbøker for barn


Å lese og reise er to aktiviteter som står godt til hverandre. En god bok kan berike en reise, og omvendt. Slik er det også for barna. I en serie små artikler fremover vil vi ta for oss bøker som inspirerer til reiselyst hos barn. Kanskje tar vi også med noen godbiter til de voksne. Bøkene vi ser på vil være i flere sjangere fra fakta til skjønnlitteratur. Det skal være bøker som gir rom for reisedrømmer og bøker som gir lærdom om verden. I dag har vi lest reisehåndbøker for barn.

Lærdom og aktiviteter
Kari Gjæver Pedersen har skrevet og Gry Morsund har illustrert de muntre bøkene i serien Min reise, som utgis på Damm forlag. Her blir vi kjent med Nansen som loser barna gjennom ulike reisemål. Bøkene kombinerer nyttig lærdom om feriemålet med aktiviteter som å lime inn elementer fra ferien og tegne sine egne inntrykk. Bøkene inneholder også kart, ordliste og oversikt over de vanligste matrettene.

Kjente land
Til nå har det kommet tre bøker i serien og det er ikke overraskende tre av dem mest vanlige ferielandene for barnefamilier som er med, Danmark, Spania og Hellas. Kanskje blir Sverige neste?

Vurdering
Illustrasjonene er gode, språket er enkelt men levend og grepet med Nanasenfiguren er vellykket. Bøkene egner seg godt i bil, tog eller fly og er alt i alt et greit kjøp om man skal til ett av de tre nevnte landene.

Karakter:   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar