tirsdag 13. oktober 2009

Fri fra skolen


I dag er det vanlig å ta barna ut fra skolen for å reise bort en ukes tid utenom skolens ferier, når prisene er lave. Men man kan også med litt planlegging bli borte mye lenger. En drøm for hele familien når vinteren kanskje ikke ble så hvit som man hadde tenkt, og skiturene ble det så som så med.

De fleste skoler krever at du fyller ut en søknad om ekstra skolefri på forhånd. Rektor kan innvilge ekstra skolefri for inn til to uker. Familier med skolebarn som planlegger langturer over to uker er nødt til å skrive ut barna fra skolen. Når man kommer hjem meldes de inn igjen. Dette høres kanskje drastisk ut, men er nødvendig, for barna har etter loven rett på opplæring. Dette betyr videre at man overtar ansvaret for undervisningen selv. Etter Opplæringsloven § 2-1 har man som foreldre rett til å undervise egne barn, men det er viktig at alternativ undervisning skal være tilsvarende den undervisningen som gis i grunnskolen.

Moro og meningsfyllt
Det er mye lettere å undervise egne barn på tur enn mange tror. Husk at det bare er for en periode, og ikke hele skolegangen. En langreise gir mye tilbake til familien man ikke kan oppnå hjemme – jeg nevner for eksempel kvalitetstid og økt samhold. Ingen faste aktiviteter  på kveldene, og ingen foreldremøter eller overtidsjobbing. Alt i alt får man mer overskudd til å undervise barna selv. Noen blir også lei av strandliv etter en stund, og da er undervisning av egne barn noe av det mest meningsfulle man kan gjøre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar