tirsdag 13. oktober 2009

Reiseråd fra UD


Utenriksdepartementet har utarbeidet egne råd for reiser land hvor det kan være risikabelt å oppholde seg. Det kan dreie seg om krigsområder og steder som er særlig utsatt for terrorisme. I tillegg kan de komme med mer kortvarige advarsler i forbindelse med naturkatastrofer og epidimier. Det er verdt å lytte til disse rådene, særlig for oss som reiser med barn. Om man av en eller annen grunn likevel reiser til et usikkert område, så bør man ta kontakt med nærmeste norske utenriksstasjon, eller spøre  folk man kjenner i området om mer konkret informasjon.

Ikke la rådene bli en unødvendig hemmsko
Det er viktig å merke seg at rådene bare gjelder de områdene som er omtalt og når naboområder ikke er tatt med i et reiseråd er det ganske sikkert fordi de er trygge. UD fraråder for eksempel nordmenn fra å reise til deler av Mindanao på Fillipinene hvor særlig Zuluøygruppen har vært plaget av uroligheter, men dette bør ikke stoppe noen fra å reise til de nordøstlige delene av Mindanao og utforske småøyene ut mot stillehavet.

Råd i forandring
Reiserådene forandrer seg like fort som verden vi lever i. Oppdater deg derfor alltid direkte på UDs egne sider. Om det blir utstedet et reiseråd etter at dere har bestilt en reise, kan dette gi grunnag for avbestilling uten kostnader. Men det gjelder selvsagt ikke for reiseråd utstedet før dere bestilte.

Her er det utstedet reiseråd:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar