tirsdag 13. oktober 2009

Paris med barn



Paris er ikke bare et romantisk sted for to voksne alene, her er det også tusen morsomme ting man kan gjøre med barn i alle aldre. Paris har historie og stil også for de minste. Det finnes for eksempel en hel rekke fantastisk forseggjorte karuseller i byen, og mange av dem er over hundre år gamle. De har gledet barn på den samme enkle og fornøyelige måten siden 1800-tallet.

Livet er en karusell
De mest kjente karusellene finner du her:  Jardin Des Tuileries,  Parc du Champ de Mars, Nede i bakken for Sacre Coeur i Montmartre, og selve juvelen i samlingen den i Luxembourg parken. I Luxembourg parken kan dere også leie modellseilbåter som dere styrer med kjepper i den store fontenen, ri ponnier og kjøpe is i en av kioskene. 

Eventyr på metroen
Med et Paris Visite Metro Pass kan familien legge ut på eventyr i metroen. Er dere heldige får dere en masse underholdning underveis i form av musikanter av alle slag. Ulempen med metroen er at de har masse manuelle trapper og få heiser. Ta derfor ikke med vogna, men sats på en bæresele hvis dere har små barn.

Elvetur
En båttur på Senen hører med. Med et dagskort på Batobus kan dere gå av og på så mye dere vil. Batobus seiler fra April til Nov. 10:00 - 21:00.

Virituelt teater
Paris Story – Paris Story er et fantastisk 50 minutters multimedia show. Her kan barn fra cirka fem år og oppover få et levende bilde av 2000 år med Paris historie i et virutuelt teater som får deg til å føle det som om du var der selv. Her finner dere også Paris Miniature, en diger interaktiv modell over Paris. Adresse: 11 bis, rue Scribe, i nærheten av Galeries Lafayette.

Bademoro
Aquaboulevard på rue Louis Armand, Porte de Sevres, er et vannland med bølgebasseng, sklier, og masse aktiviteter midt i byen. Her kan familien godt bruke hele dagen.

Fornøyelsesparker
Om dere virkelig vil ha fornøyelser er det ingen sak å ta en dagstur tilAstrix Parken eller Eurodisney som ligger en grei togtur utenfor byen. Men begge disse parkene kan man godt bruke mer enn en dag i.

Det rolige livet
Ønsker man heller å ta livet mer med ro, kan man jo bare nyte gatas teater fra en fortauscafé, mor og far med en kaffe og barna med en limonade. Det er også mye annet godt å få kjøpt langs fortauene som ristede kastanjer og crêpe med masse sjokoladesaus på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar