tirsdag 13. oktober 2009

Kongeparken


Rogalands største turistattraksjon ble åpnet for første gang i 1986 av Gabriel Ålgård. På grunn av sviktende besøkstall ble Kongeparken solgt flere ganger. I 1997 ble Kongeparken overtatt av dagens eiere, familien Lund, som vi alle kjenner fra omreisende Lunds Tivoli. Da familien Lund overtok parken, var besøkstallet på ca. 45 000. Siden har besøkstallet føket i været og var hele 177 415 besøkende i 2006.

Mye å finne på
Kongeparken har en hel masse attraksjoner for barn mellom 3 og 12 år, som en 1 000 meter lang bob-bane, muligheten til å lage sin egen sjokolade i Freias Magiske Sjokoladefabrikk eller låne gratis digitalkamera og være fotograf for en dag. Men i de siste åra har også de litt større barna fått ting å glede seg over. SvalbardEkspressen er en 207 meter lang berg- og dalbane, bygget av Vekoma.

Ny berg- og dalbane
I 2008 åpnet parken en ny berg- og dalbane produsert av Reverchon. Denne er en såkallt Wild Mouse som snurrer rundt sin egen akse. Banen som ennå ikke har fått et navn har en maks fart på nesten 70 km/t, og på det meste får dere kjenne på hele 2,5G. Banen er bygget inn i selveste Bamsekongens hjem. Hos Kongeparkens hjemmeside kan dere være med å finne navn til det nye vidunderet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar