tirsdag 13. oktober 2009

Nomaden reisebutikk



Trenger dere det lille ekstra til reisen? Hva med en reisebabyseng som veier 800 gram, får plass i ryggsekken og har eget myggnett? Eller hvorfor ikke en badeball med globusmotiv, så kan barna i det minste drømme seg bort om dere bare fikk råd til en tur i svømmehallen? Eller hvem tør vel reise via travle flyplasser uten egne merkebånd til ungene som kan merkes med navn og telefonnummer og festes rundt håndleddet til de små tumlebassene? Hos reisebutikken Nomaden har de det aller meste, også for oss barnefamilier. Men først og fremst har de en masse erfaring og god tid.

Tid til en prat
Vi har snakket med butikksjefen Raymond Haase og han understreker at Nomadens viktigste foretningsfilosofi er at de skal ha mye tid og kunnskap å by kundene sine. ”Det skal være tid til å stå å snakke et par timer om Thailand her hos oss. Derfor satser vi alltid på å være minst fire ekspeditører på jobb til en hver tid.”

Historie
Nomaden har vært åpen i 15 år nå, og fra å være en liten trang butikk i Uranineborgveien 4 bak slottet i Oslo har den gradvis vokst gjennom å kjøpe opp nabolokalene og holder i dag til i store lyse lokaler med samme adresse. Og butikken som har vært på nettet helt siden 1995 har en kundegruppe langt utenfor Oslo bys grenser.

Stort utvalg
Butikken som fortsatt er Norges eneste spesialbutikk for reiseeffekter satser naturlig nok mye på sortimentet. I butikkhyllene og nettsidene deres finner du alt du trenger til reisen - på ett sted.  Her er både de store reisehåndbokseriene og de mindre, ukjente titlene om de fleste av verdens reisemål. De har også flere ulike reisehåndbøker om det og reise med barn, samt reisehåndbøker skrevet for barn. De sistnevnte er Raymond Haase ikke så fryktelig begeistret for selv, og sier han fortsatt har til gode å se noen som ikke virker som et eller annet de har kommet opp med på julebordet til Aschehoug. Foruten reisehåndbøker tilbyr Nomaden kart i diverse målestokker over alt fra Annapurna til Zambia, samt utstyr både for strandferien og fjellturen. De påstår at de har ting som du selv ikke visste du trengte, og det tror vi gjerne.

Flere småbarnsforeldre
Raymond Haas har merket seg at en stadig økende andel av kundene er foreldre til små barn. Det ser ut til å være en trend at stadig flere barnefamilier vil reise lengre og oftere enn før. Mange vil til tropene. Raymond anbefaler at de som har de minste barna reiser til kyststrøkene i Thailand og Malaysia, i alle fall på første reisen. Da slipper de unna de verste myggoverførte sykdommene. Men han ser heller ingenting i veien for at folk med barn reiser til for eksempel Nord Afrika eller Latin Amerika. Men helst bør man altså unngå å ta malariatabletter.

Tips til barnefamilier
Raymond, som selv er far til en liten baby og en toåring har ikke vært på den helt lange turen jorden rundt med sine unger ennå, likevel har det blant annet blitt to måneder i Toscana etter at han ble far. Men for dere som vil reise til tropiske strøk har han følgende råd: Planlegg turen litt grundigere enn da dere reiste alene, ta kanskje med en del mat fra Norge som en backup. Det er nemmelig ikke hundre prosent sikkert at ungen kaster seg over Thaimaten første dagen. Det morsomste tipset han har hørt er at man bør reise før ungene blir to eller etter de er fem. Og selv om dette bare er et munnhell, er det kanskje noe i det. Tenk for eksempel på dette med mathygiene. Så lenge barnet ammer har man full kontroll på hva det får i seg, og når det har blitt stort nok til ikke å stappe alt mulig i munnen går det som regel også bra.

Men samme hvilken alder ungene er i: Om dere planlegger den helt store turen, er det ikke umulig at dere kan gjøre den enda bedre med en eller annen reisesak kjøpt etter en god reiseprat hos Nomaden.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar