tirsdag 13. oktober 2009

Dyreparken i Kristiansand


Kristiansand Dyrepark strekker seg over et område på mer enn 600 mål like utenfor Kristiansand. Her har de, som eneste park i Norge, åpent hver dag hele året, men hovedsesongen er selvsagt på sommeren. I fjor satte Dyreparken ny publikumsrekord for 8. året på rad med 670.746 tilreisende.
Parken åpner offisielt lørdag 25. juni 1966, et år etter den faktiske åpningen. Det er 30 dyreslag her med bjørn som det store trekkplasteret. Inngangsbilletten koster 3 kroner for voksne og 1,50 kr for barn.
Apen Julius blir født 2. juledag 1979. Da Julius blir født vil ikke faren vite av ham, og Julius blir boende hjemme hos Edvard Moseid. Den lille røveren blir en stor kjendis med egen sang, bok og TV-serie. Dette gir et kjempeoppsving for parken og besøkstallene stiger voldsomt. Julius lever i dag et litt mer tilbaketrukket liv Kristiansand Dyrepark.
I 1983 blir dyreparken en fritidspark med flere attraksjoner enn bare dyr. Kaptein Sabeltann spilles for første gang i 1990. Over 500.000 barn og voksne har sett forestillingen siden da. Året etter åpner Kardemomme by. Gjennom 1990-årene blir Dyreparken en virkelig stor fornøyelsespark, med større områder for dyr og mange store attraksjoner.
På 2000-tallet har parken bare vokst i størrelse og besøkstall. De største nyhetene har kommet på dyrefronten og Dyreparken har befestet sin posisjon som en svært spennende dyrehage.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar